Οδηγός Χίου

Η αγορά της Χίου μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα! Μια βόλτα στην Απλωταριά, τον πλακόστρωτο πεζόδρομο που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, είναι αρκετή για να βρει ο επισκέπτης ο,τι ζητάει. Καταστήματα με ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, παπούτσια, είδη δώρων αλλά και είδη τροφίμων, προσφέρουν μεγάλη γκάμα προϊόντων και πολλές επιλογές.

Εκεί μπορεί να απολαύσει κανείς το ρόφημα του επιλέγοντας ανάμεσα στα δεκάδες cafe που βρίσκονται γύρω από την αγορά. Με την πρώτη επαφή άλλωστε με το νησί, μόλις φτάσει κάποιος στην Προκυμαία, βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από καφετέριες, ουζερί και καταστήματα με τοπικά προϊόντα, όπως μαστίχα, λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Η Χίος είναι μεταξύ άλλων ένας προορισμός που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση. Τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις γύρω περιοχές, στην παραλία της κωμόπολης του Βροντάδου, στη γραφική Λαγκάδα, στον κοσμοπολίτικο Καρφά, στα όμορφα χωριά, υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια που μπορούν να ικανοποιήσουν και τις πιο απαιτητικές γευστικές αναζητήσεις... φρέσκο ψάρι, μεζέδες, τοπικά εδέσματα, σε προσιτές τιμές συνοδεύονται από χιώτικο ούζο ή κρασί.

Η ζωή στο νησί συνεχίζεται και το βράδυ στα club, τα κουτούκια, τις μουσικές σκηνές και τα νυχτερινά κέντρα που όλο το χρόνο χειμώνα – καλοκαίρι προσφέρουν στιγμές διασκέδασης που μένουν αλησμόνητες.

Ας ξεκινήσει λοιπόν ένα ταξίδι στις φυσικές ομορφιές, την ξενοιασιά, τα ψώνια, τη χαλάρωση, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση, ένα ταξίδι στη Χίο…