Εναλλακτικός Τουρισμός

ΜΑΣΤΙΧΑ

"Τέχνη στη γή της Μαστίχας". Γνωρίστε το "ελληνικό δάκρυ", κεντήστε το μαστιχόδεντρο και συλλέξτε την πολύτιμη μαστίχα, με την καθοδήγηση ντόπιων έμπειρων καλλιεργητών.

ΠΕΡΙΠΑΤΙΤΗΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ανακαλύψτε κάθε σπιθαμή του νησιού με τα πόδια. Ένα εκτεταμένο δίκτυο από μονοπάτια πεζοπορίας, σας μεταφέρουν σε ψηλές κορφές, σας ξεναγούν σε υπεραιονώβια δέντρα, σε βίγλες και απόκρυφες παραλίες, σε παλιά γραφικά χωριά και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Χαρακτηριστικά δείγματα του γεωλογικού πλούτου της Χίου είναι το καταστόλιστο σπήλαιο των Ολύμπων και το μεγάλης αρχαιολογικής αξίας σπήλαιο του Αγίου Γάλακτος.

ΛΑΛΑΔΕΣ & ΟΡΧΙΔΕΕΣ

Πάνω από 70 είδη Ορχιδέας, μοναδικοί "λαλάδες" (οι χιώτικες τουλίπες) στήνουν ένα φόντο μαγευτικό στα δεκάδες μοναδικά ξωκκλήσια της περιοχής. Απολαύστε ένα όμορφο πρωινό στη χιώτικη σπάνια χλωρίδα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ/ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ

Βάλτε πλώρη για τα Αιγαιοπελαγίτικα μυστικά, μακριά από τα φώτα της πόλης, γνωρίστε το νησί μας απολαμβάνοντας ημερήσιες και πολυήμερες κρουαζιέρες με ιστιοφόρα, σκάφη αναψυχής στις απομακρυσμένες παραλίες του νησιού, τις Οινούσσες και τα γειτονικά Ψαρά.